't Zwaantje 3 wint finale Toon Vloet Bokaal
06-07-2019

Op vrijdag 5 juli was het zover: de finale van de Toon Vloet Bokaal in café La Marmotte in Oploo. Nadat 't Zwaantje 2 nét naast het begeerde finaleticket greep, waren alle Rijkevoortse ogen gericht op 't Zwaantje 3.

Op een meer dan overtuigende manier was dit team erin geslaagd om zich te kwalificeren voor de finale. Zo stonden Richard Groenenaal, Roel v.d. Ligt, Pius van Raaij en Ron v.d. Heuvel toch een tikkeltje gespannen aan de start van de finalewedstrijden. De tegenstand loog er niet om: 't Cafeetje had zich al in een vroeg stadium geplaatst voor de finale, De Geaarde Klok uit Oploo had hiermee gewacht tot de allerlaatste wedstrijd en was dus in vorm.

De eerste partij was voor Richard. Hij mocht aantreden tegen 't Cafeetje en deelde direct de eerste klap uit: hij won zijn partij overtuigend met een gemiddelde van 1,29 en een hoogste serie van 5. Roel speelde de tweede partij, ook hij speelde tegen een tegenstander van 't Cafeetje, tegen Twan Litjens. Het werd een zinderende partij, waarin Roel na 29 beurten (0,93 en hoogste serie 5) zijn caramboles bij elkaar had. Zijn tegenstander moest er nog vier maken om gelijk te komen, maar in de gelijkmakende beurt bleef hij bij 3 caramboles steken. Opnieuw een overwinning dus! Pius speelde partij nummer drie en hij trad in het strijdperk tegen Bart Aben van DGK. Het werd niet zozeer een goede partij, maar wel een waar tot het laatst de spanning aanwezig was. Uiteindelijk wist Pius – na 38 beurten – de partij naar zich toe te trekken. Dat was partij nummer drie die in winst was omgezet, een soort ‘Vorentscheidung’ dus. Roel mocht nu weer aan de slag tegen Ger Martens van DGK. Het werd een redelijk eenvoudige overwinning voor Roel na 26 beurten met een gemiddelde van 1,03 en een hoogste serie van 5.

Na enig rekenwerk was toen al duidelijk dat de voorsprong van 't Zwaantje zo groot was geworden, mede door de onderlinge resultaten van DGK tegen 't Cafeetje, dat de winst de Rijkevoortse biljarters al niet meer kon ontgaan. Toch wilden Richard en Ron er natuurlijk alles aan doen om ook de laatste twee partijen te winnen, maar helaas lukte dat niet. Op het eindresultaat hadden deze nederlagen echter geen invloed meer.

Verrassend was het dus niet dat rond de klok van 23:30 uur organisator Jan van Sambeek 't Zwaantje 3 als winnaar naar voren riep. Een team waarvan overigens ook Harrie van Mil deel uitmaakte, maar hij was deze avond verhinderd.

Kortom: de beker van de Toon Vloet Bokaal is weer terug in Rijkevoort. Van de laatste vier edities werd er drie keer gewonnen door een team van 't Zwaantje. Een fantastisch resultaat, wat nogmaals onderstreept dat gezelligheid en presteren heel goed hand in hand kunnen gaan.

Na terugkomst in Rijkevoort werd het team uitgebreid door Willem en Ling Ling in het zonnetje gezet. Dank hiervoor! Ook organisator Jan van Sambeek: heel erg bedankt voor weer een mooi toernooi.

Tenslotte de eindstand van de Toon Vloet Bokaal 2019:

#TeamWedstrijdenPunten
1.'t Zwaantje610
2.'t Cafeetje66
3.DGK65

De trotse winnaars van de Toon Vloet Bokaal: (v.l.n.r.) Richard, Pius, Roel en Ron. Harrie ontbreekt op deze foto.