Verlies voor C-teams 't Zwaantje
15-09-2020

Beide C-teams van ’t Zwaantje kwamen deze week in actie.

Het team van Jan, Toon en Peter nam het op tegen Kaketoe ’80 5. Toon speelde een moeizame wedstrijd en moest na enkele beurten toch het initiatief aan zijn tegenstander laten. Voor hem werd het een nederlaag met 10-5. Toon maakte in 24 beurten 86 caramboles. Dat betekende een gemiddelde van 3,58 met een hoogste serie van 12. Jan verging het al niet veel beter: met een aantal caramboles van 77 en een gemiddelde van 2,75 (hoogste serie 16) bleef ook hij ver achter bij zijn normale vorm. De beste prestatie van de avond kwam van Peter die een geweldige inhaalrace nog bijna kon bekronen met winst. Hij bleef slechts 5 caramboles verwijderd van de benodigde 80 en met een gemiddelde van 2,77 en een hoogste serie van 27 tekende hij voor 9 punten. Uiteindelijk nam Kaketoe ’80 de volle 30 punten mee naar Nijmegen. ’t Zwaantje behaalde er 20. Door dit resultaat vertoeft ’t Zwaantje 1 in de onderste regionen van de C1-klasse.

Het tweede team toog met Nico, Henk en Hans naar Groesbeek de Horst (“ik kom op plekken waar ik nog nooit ben geweest”, aldus Nico) om daar te spelen tegen D.L.S. 9. Nico mocht de avond openen en in het begin zette hij met prachtig spel zijn tegenstander onder druk. Deze wist echter langzaam terug te komen in de partij. Nico bereikte als eerste zijn 62 te maken caramboles (29 beurten, hoogste serie van 9, gemiddelde 2,13), maar in de nastoot wist zijn tegenstander de stand toch nog verdiend gelijk te trekken. Allebei dus 10 punten.

Als tweede mocht Hans aantreden aan de biljarttafel. Nadat hij zich de hele avond al had geërgerd aan de (in zijn ogen en oren) vreselijke muziekkeuze van de eigenaar van Café Oomen, wist hij zichzelf hier in zijn partij voor af te sluiten. Aanvankelijk liep zijn tegenstander weg, maar mede dankzij de inspirerende woorden van teamlid Henk (“het komt goed…”) bleef Hans zich motiveren. In de 17 e en 18 e beurt maakte hij het verschil door met series van 4 en 8 de aansluiting te vinden en het initiatief te nemen in de partij. Na 28 beurten waren de 33 caramboles binnen (hoogste serie 8, gemiddelde 1,17) en opnieuw tien punten voor ’t Zwaantje 2.

Henk speelde gewoon een prima partij, maar zijn tegenstander was wel heel erg in vorm deze avond: een gemiddelde van 2,53, terwijl je voor 1,72 in de boeken staat, is nogal een verschil. Henk speelde ook boven zijn gemiddelde, maar na 15 beurten moest hij toch zijn tegenstander feliciteren. Henk scoorde 16 caramboles, een gemiddelde van 1,06 met een hoogste serie van 5. Deze cijfers waren goed voor 5 punten. De eindstand van de partij: 28-25 verlies, maar toch tevreden gezichten vanwege het vertoonde spel. Bovendien draait dit team bovenin mee. Het deelt de eerste plaats met 3Sprong 4.

Het programma voor de komende periode:

't Zwaantje 1

DatumTegenstanderPlaats
Maandag 21 septemberVriendenkring 1Bergharen
Dinsdag 29 septemberKaketoe '80 5Rijkevoort
Dinsdag 27 oktoberKaketoe '80 4Rijkevoort

't Zwaantje 2

DatumTegenstanderPlaats
Dinsdag 29 septemberVriendenkring 4Rijkevoort
Dinsdag 13 oktober3Sprong 4Rijkevoort
Woensdag 21 oktoberDe Treffers 6Boxmeer

Thuiswedstrijden van beide teams worden gespeeld bij Café Groentjes en beginnen om 19:30 uur.