Mooie en nuttige overwinning voor 't Zwaantje C1
03-10-2020

Helaas heeft het coronavirus weer roet in het eten gegooid voor de biljarters van ’t Zwaantje C1 en C2. De competitie is stilgelegd tot en met 25 oktober; daarna zal de situatie opnieuw worden bekeken.

Maar juist voor deze noodgedwongen stop stonden er nog twee wedstrijden op het programma: die van de C1 ging wel door, het C2-team had de wedstrijd al verplaatst naar vrijdag, maar door ingrijpen (terecht overigens) van de KNBB ging die wedstrijd niet door.

’t Zwaantje 1 speelde dinsdag thuis tegen Moira 3. Een sterk team, dat was vooraf al duidelijk. De start in café Groentjes was (geheel coronaproof) op twee biljarts. Toon speelde tegen Coen van der Zouwen. Aanvankelijk ging dit prima, maar na enkele "poedels" en mindere beurten sloeg zijn tegenstander een beslissend gat. Toon wist nog terug te vechten met een fantastische serie van 54. Voor de overwinning was dit niet genoeg en na 17 beurten stokte de score bij Toon bij 121 caramboles. Toch een prachtig gemiddelde van 7,17 en 8 punten voor Toon. Peter speelde op het andere biljart een moeizame partij tegen Kees Jaspers. De start was veelbelovend, maar daarna volgden er veel horizontale streepjes op het scoreformulier. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Peter nog goed terug, maar zijn cijfers (73 caramboles na 29 beurten, wat een gemiddelde betekende van 2,51 met een hoogste serie van 14) waren niet genoeg voor de winst, wel voor 9 belangrijke punten.

Ries speelde geen superpartij tegen Wil Merx, maar uiteindelijk zou hij wel de enige van ’t Zwaantje zijn die zijn partij in winst om wist te zetten. Echt tevreden was Ries niet met zijn rapport (120 caramboles in 28 beurten, gemiddelde van 4,28 en een hoogste serie van 16), maar soms zijn de punten belangrijker dan de kwaliteit van de wedstrijd. Ries won uiteindelijk met 10-5. Dat bepaalde de eindstand op 27-25 in het voordeel van ’t Zwaantje. Door deze overwinning staat ’t Zwaantje bovenaan, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ze één of zelfs twee wedstrijden meer hebben gespeeld dan hun tegenstanders.

Het programma voor de komende periode (onder groot voorbehoud):

't Zwaantje 1

DatumTegenstanderPlaats
Dinsdag 27 oktoberKaketoe '80 4Rijkevoort
Dinsdag 3 novemberDe Treffers 1Boxmeer
Dinsdag 10 novemberDe Vriendenkring 2Rijkevoort

't Zwaantje 2

DatumTegenstanderPlaats
Woensdag 4 novemberHeideroosje 1Nijmegen
Donderdag 12 novemberMoira 9Nijmegen
Dinsdag 24 novemberD.L.S. 8Groesbeek

Thuiswedstrijden van beide teams worden gespeeld bij Café Groentjes en beginnen om 19:30 uur.