Nico van de Heuvel districtskampioen 3e klasse libre
03-12-2018

De goede prestaties van leden van biljartvereniging ’t Zwaantje blijven zich maar aaneenrijgen. Nadat medio oktober Theo Derks het Nederlands Kampioenschap libre klein binnen haalde, was het dit weekend de beurt aan Nico van de Heuvel.

Nico werd met groot machtsvertoon districtskampioen (van het district Nijmegen) in de derde klasse libre. De wedstrijden werden gespeeld in Nijmegen. Nico was ingedeeld in een poule van zes spelers, iedereen speelde dus vijf wedstrijden. De wedstrijden waren verdeeld over zaterdag (twee wedstrijden) en zondag (de overige drie).

De start van Nico was fantastisch: na de eerste wedstrijd stond hij al aan kop en – zo bleek later – hij zou deze positie ook niet meer verlaten. Zowel zaterdag als zondag won hij de eerste twee partijen van de dag. Dat betekende dat hij na de voorlaatste partij zijn tegenstanders al op dusverre grote achterstand had gezet, dat hij al zeker was van de eindoverwinning. De laatste partij ging jammer genoeg verloren met 70-66.

In totaal speelde Nico dus 5 partijen waarin hij 8 punten binnen wist te halen. Hierbij zijn 346 caramboles gemaakt, wat neerkomt op een gemiddelde van 2,17. Het hoogste gemiddelde in een partij van Nico was 2,80. Als kers op de taart wist hij ook nog eens de hoogste serie van het toernooi neer te zetten: 17 caramboles. Deze winst betekent dat Nico deel gaat nemen aan de finale van het gewest: deze is medio februari. We houden u op de hoogte.

Nico, proficiat met deze geweldige prestatie!