Peter Blom naar districtsfinale libre 2e klasse
29-12-2018

Peter Blom heeft zich bij degenen die het dit seizoen lukten om zich te plaatsen voor de districtsfinale geschaard. Peter deed dat in de 2e klasse libre.

In deze klasse moeten de deelnemers 90 caramboles maken. De voorwedstrijden werden gehouden in het weekend van 21 t/m 23 december in Bergharen. De eerste partijen werden op vrijdag gespeeld en Peter moest er "nog even in komen", zoals hij zelf zei: verlies dus.

De tweede partij was het anders, want die werd wel in winst omgezet. Op zaterdag zette Peter zijn opmars voort met het overtuigend winnen van beide partijen. De zondag kende een curieus verloop: het liep van geen kanten en Peter verloor in eerste instantie beide partijen, totdat de organisatie er achter kwam dat ze een fout hadden gemaakt, waardoor zijn laatste verliespartij verviel en hij tegen een andere tegenstander zijn laatste partij moest spelen. Die partij wist Peter – op het nippertje in de nabeurt – gelijk te spelen.

Uiteindelijk eindigde hij zo als tweede in zijn poule met een toernooigemiddelde van 3,07. Zijn hoogste serie was er een van 32. De districtsfinale wordt gespeeld in het weekend van 18 en 19 januari in zaal De Wester in Mill. Aanvang vrijdag 18 januari om 19:00 uur. Wij wensen Peter veel succes toe.