Zwaantje 2 wint in Nijmegen, Nico van den Heuvel rekent gedecideerd af met trauma
01-04-2023

Het tweede team van ’t Zwaantje speelde een belangrijke wedstrijd in Nijmegen tegen Moira 10.

Nico mocht als eerste plaatsnemen achter de tafel om te spelen tegen Marjan van Oostveen. Nou is het biljarten tegen vrouwelijke tegenstanders niet Nico’s favoriete onderdeel, maar op deze avond was het compleet anders: Nico won met maar liefst 10-3. In 24 beurten (een gemiddelde van 2,29) haalde hij zijn 55 caramboles binnen. Zijn hoogste serie was er een van 10.

Daarna was het de beurt aan Henk. Hij begon sterk, maar wist dat niet tot het einde vol te houden. Henk verloor met 10-6 in 27 beurten, een gemiddelde van 0,85 met een hoogste serie van 5. De laatste wedstrijd van de avond mocht Pius aantreden. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij Pius in de laatste beurten nog wat van de opgelopen schade goed wist te maken. Zijn nederlaag van 10-8 (gemiddelde van 1,44 met een hoogste serie van 15) leverde toch nog 8 punten op. Alles bij elkaar opgeteld won ’t Zwaantje met 24-23.

Aanstaande dinsdag rest de laatste wedstrijd van de competitie. Tegenstander is dan Vriendenkring 3 dat op bezoek komt in Rijkevoort. Het is vooral spannend of ’t Zwaantje 2 de tweede plaats vast kan houden. De wedstrijd begint om 19:30 uur bij café Groentjes.